Jak zrobić kurczaka w panierce? Sprawdź, jak serwują kurczaka najlepsi!

Chrupiąca panierka do kurczaka, soczyste mięso, apetyczny aromat i smak… Chyba każdy wie, jak powinien wyglądać i smakować kurczak w panierce. Nie każdy jednak wie, jak go przyrządzić. Jeśli prowadzisz restaurację, bar szybkiej obsługi czy inny punkt gastronomiczny  i chciałbyś serwować kurczaka w amerykańskim stylu, mamy dla Ciebie garść przydatnych wskazówek. Sprawdź, w czym tkwi sekret chrupiącej  panierki i dowiedz się, jak zrobić kurczaka w panierce. To naprawdę proste!

Chrupiąca panierka do kurczaka – cecha charakterystyczna kurczaka w amerykańskim stylu

Kurczaka w amerykańskim stylu charakteryzuje panierka – złota, chrupiąca i charakterystycznie postrzępiona. Zachwyca wyglądem. Przyjemnie chrupie i smakuje. Dobrze przylega do mięsa. Już na sam jej widok nasze kubki smakowe zaczynają intensywnie pracować. Przepisów na tak chrupiącą, złocistą i postrzępioną panierkę powstały dziesiątki. Który z nich zagwarantuje najlepszy efekt?

Chrupiąca panierka  do kurczaka – sposoby na chrupkość kurczaka

Jak uzyskać ten apetyczny efekt chrupiącej, postrzępionej panierki, znanej z popularnej sieci restauracji z kurczakiem? Z pewnością słyszeliście o sposobach na panierowanie kurczaka, by był chrupiący i złocisty.  Niektórzy proponują,  by do panierowania użyć płatków kukurydzianych, inni stawiają na bułkę tartą i polentę. Nigdy jednak efekt nie jest w pełni satysfakcjonujący. Zatem jak zrobić kurczaka w panierce, by wyglądał jak z KFC?

Gotowa panierka – gotowe rozwiązanie, które się sprawdzi w każdym lokalu gastronomicznym

Sekretem przygotowania kurczaka w amerykańskim stylu jest użycie odpowiedniej panierki. Zdecydowanie najlepszym wyborem jest gotowa panierka gastronomiczna. Panierka do gastronomii to rozwiązanie, które gwarantuje wygodę korzystania z produktu oraz satysfakcjonujący efekt. Gotowa panierka do kurczaka https://hollypowder.pl/produkty/gotowa-panierka-do-gastronomii/ to idealnie dobrana kompozycja składników, dzięki którym podczas smażenia panierka na kurczaku zyskuje apetyczny złoty kolor i idealnie postrzępioną strukturę.

Jak zrobić kurczaka w panierce?

Przygotowanie kurczaka w amerykańskim stylu z pomocą gotowej panierki gastronomicznej jest niezwykle łatwe i wygodne. Nie musisz sam przygotowywać panierki – wystarczy pokrojonego i zamarynowanego kurczaka zapanierować w gotowym produkcie. Warto zwrócić uwagę na wskazówki producenta dotyczące panierowania – przeprowadzenie procesu panierowania zgodnie z instrukcją nie tylko zagwarantuje oczekiwany efekt za pierwszym razem, ale pozwoli każdemu pracownikowi kuchni przygotować tak samo smaczne i apetycznie prezentujące się danie z kurczaka.

Kurczak – zawsze tak samo soczysty i chrupiący

Korzystanie z gotowych rozwiązań dedykowanych gastronomii zapewnia wiele korzyści. Pozwala wyeliminować niepowodzenia wynikające z powodu nieodpowiedniego doboru składników, złych proporcji czy ich niewystarczająco wysokiej jakości. Gotowa panierka to gwarancja zarówno wysokiej jakości samego produktu, jak i powtarzalności – tak przecież w gastronomii pożądanej. Przyrządzając dania z kurczaka w panierce stawiaj na sprawdzone rozwiązania. I serwuj kurczaka jak najlepsi.