Białystok - Miejski Portal Informacyjny Białystok
SOBOTA 16 grudnia 2017
Imieniny: Albiny, Sebastiana, Zdzisławy
2 0 °C ciśn. 1005 hPa

 Polityka prywatności:


    Polityka prywatności Portal u Bstok.pl

Portal Bstok.pl chroni prawo do prywatności użytkowników Portalu.

Portal Bstok.pl nie sprzedaje, nie użycza i nie udostępnia osobom trzecim lub instytucjom danych osobowych czy adresowych Użytkowników swojego Portal u i serwisów, chyba że dzieje się to za ich wyraźną zgodą, w przypadkach określonych w Regulaminie Korzystania z Portalu Bstok.pl (link:...), Regulaminie Dodawania Ogłoszeń (link...) i Regulaminie Działu Konkursy, albo na życzenie Użytkownika.

Każdego Użytkownika Portal u Bstok.pl oraz serwisów tematycznych wchodzących w jego skład, obowiązuje aktualna polityka prywatności, której treść znajduje się na niniejszej stronie.

Portal Bstok.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności, jednakże zmiany nie naruszą podstawowej zasady zakazu udostępniania danych osobowych osobom trzecim.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Zbiór danych osobowych działu konkursy został zarejestrowany u Generalnego Inspektora Danych Osobowych pod numerem księgi 141202, zaś zbiór danych osobowych działu ogłoszeń pod numerem 141204.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Jakie informacje o użytkownikach gromadzi Portal Bstok.pl i w jaki sposób je wykorzystuje?

Formularze rejestracyjne

W momencie wyrażenia przez Ciebie chęci skorzystania z wybranych usług na Portal u Bstok.pl możesz zostać poproszony o wypełnienie krótkiego formularza rejestracyjnego.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie w celu umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

Dane osobowe mogą być zbierane między innymi w celu rejestracji firm oraz innych podmiotów w serwisie ogłoszeniowym, podczas organizowania konkursów oraz w celu świadczenia innych usług przez Portal Bstok.pl zawsze jednak zgodnie z polityką prywatności Portal u. Osoby korzystające z rejestracji w serwisie ogłoszeń, bądź też przy zakupie prezentacji reklamowych na łamach Portal u Bstok.pl, oświadczają że podane przez nich dane są zgodne z prawdą, a także wyrażają zgodę (z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych) na ich przetwarzanie do celów Portal u Bstok.pl. Każdy zarejestrowany użytkownik Portalu ma prawo wglądu oraz modyfikacji swoich danych osobowych podanych podczas rejestracji. Uzyskane dane są przetwarzane przez nas w celu poznania Państwa oczekiwań, w wyniku czego możemy bardziej udoskonalić naszą ofertę oraz usługi. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Informacje przechowywane są i przetwarzane przez Bstok.pl z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.

Polityka Cookies

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

c) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika;

5. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelnia w ramach Serwisu;

c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej będą informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

7. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

10. Instrukcje jak wyłączyć pliki cookies można znaleźć poniżej

Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800) informujemy, że podmiotem zamieszczającym na Państwa urządzeniu końcowym pliki cookies jest operator Portalu - Test PLus Tomasz Radzewicz z siedzibą pod adresem 15-174 Białystok, ul. Hubala 11/2, NIP: 542-197-51-09

Jak wyłączyć pliki cookie?

Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć albo dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglšdarki. W przeglądarce Mozilla Firefox

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność".

Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

W przeglądarce Microsoft Internet Explorer

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność". Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

W przeglądarce Google Chrome

W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

W przeglądarce Opera

Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...". Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

W przeglądarce Apple Safari

W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie. W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych

Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego

Numery IP

Podobnie jak większość serwisów internetowych, Bstok.pl analizuje logi dostępowe z informacjami o numerze IP użytkowników. Tak uzyskane informacje wykorzystywane są w celach administracyjnych serwisem i przede wszystkim przy analizach statystycznych naszych Użytkowników.

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do Bstok.pl przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum, itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Bstok.pl nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach na Portal u Bstok.pl są zgodne z opinią jego autorów.

Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach, w artykułach czytelników lub w inny sposób mogą być niezgodne z opinią Portal u Bstok.pl.

Za opinie i komentarze użytkowników Portal u Bstok.pl również nie ponosi odpowiedzialności, gdyż stanowią one indywidualną ocenę ich autorów.

Bstok.pl oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Przykładamy dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy, lecz nie możemy odpowiadać za postępowanie reklamodawców. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są na stronach Portal u Bstok.pl. Firma zbierająca dane: Test Plus Tomasz Radzewicz z siedzibą pod adresem 15-174 Białystok, ul. Hubala 11/2, NIP: 542-197-51-09. W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na adres: biuro@bstok.pl.





Szukaj mieszkania
Powierzchnia, m2
od do
Cena, zł
od do
Oferty deweloperów
Promocje (0):